Leul furnicilor

June 15th, 2018 Florentina Posted in Macro/close-up, obiective vintage | No Comments »

Pe aceasta insecta am mai vazut-o cu cativa ani in urma si am fotografiat-o foarte putin, dupa cum arata, cred ca era pe moarte. De atunci insa nu am mai vazut-o.. Ti-am spus insa deja ca de cand stau la curte, pare-se ca unele dintre insecte au aflat si ma tot viziteaza sau cel putin se apropie de mine :)). Acum cateva zile am vazut una care statea pe plasa de tantari. Ma duc repede, pregatesc aparatul, iau trepiedul ( ca deh sunt acasa si nu trebuie sa-l car! ) si iata-ma indreptandu-ma viteaza sa deschid plasa. Nu i-a trebuit o secunda c-a zburat :)). M-am ofticat.

La o zi sau doua, culegeam zmeura si iar vad una pe o creanga. Fac aceeasi figura cu pregatirile dar de data asta am luat si foarfeca sa tai crenguta, sa pot aseza insecta intr-un loc mai bun si mai luminos. La fel! A zburat. Uf.

Ieri insa a fost o zi cu multi nori dar nu intunecat si a fost prima data cand am iesit la pozat in zona. Am avut mare succes pentru ca am fotografiat in sfarsit leul furnicilor dar si doua libelule, un paianjen care-si proteja puii, vreo doi fluturi, o musca si-o buburuza.

Leave a Reply