Tehnica “Pep Ventosa”

May 2nd, 2018 Florentina Posted in Editare/ Photoshop | No Comments »

Am descoperit acest fotograf minunat si am citit cate ceva despre felul in care se realizeaza acest tip de imagini.

Inteleg faptul ca el poate sa fotografieze pana la 100 cadre diferite pe care le combina apoi in Ps pentru a obtine acest efect de pictura.

Ideea este sa fotografiezi acelasi obiect incercand sa-l tii in aceeasi pozitie in cadru, miscandu-te in jurul sau. Daca obiectul fotografiat ( de ex un pod, o strada etc ) nu se poate fotografia de jur imprejur, atunci te deplasezi intr-o parte sau alta, pastrand aceeasi masura ( faci un pas, faci poza, faci alt pas, faci alta poza si tot asa ).

Le descarci pe toate intr-un folder, mergi in Photoshop si File – Scripts – Load files into stack ( ca sa-ti fie mai usor si sa nu le aduci una cate una in Ps ) iar odata ajuse in Ps, incepi sa te joci atat cu opacitatea fiecarui layer cat si cu blending mode. La final dai merge all layers si iese capodopera :))

Pentru ca eu nu am urmat metoda de mai sus, am inventat o alta ca sa vad daca mi place rezultatul si daca iese catusi de cat ceva interesant. Am folosit o singura imagine pe care am duplicat-o de 10-15, 20 ori. Pe fiecare am “mutat-o” stanga dreapta, sus, jos dupa intuitie. Am mers pe fiecare layer, CTRL+T si apoi din sageti am miscat layerul. Asta am facut cu fiecare in parte si l-am mutat in mod diferit de fiecare data. La final am facut un layer nou pe care l-am umplut cu negru si pe care l-am pus la baza ( jos ), am selectat toate celelalte layere, am umblat la opacitate si atunci cand mi-a placut ce vad, m-am oprit.

Am facut un crop, am umblat putin la culori, saturatie, luminozitate si au iesit aceste capodopere. :)) Data urmatoare aplic metoda ca la carte dar nu stiu daca am rabdare sa fotografiez acelasi lucru de 100 ori. hahaha

 

Leave a Reply