Obiective: Industar 61 L/Z f/2.8 – montura M42

July 25th, 2016 Florentina Posted in Tutoriale | No Comments »

Fotografia macro sau hai sa nu folosesc termenul asta aici, pentru ca imaginile postate in ultima vreme, nu sunt macro ci close-up, se poate realiza in multe feluri: cu obiective specializate, cu obiective obisnuite + lentile de marire, cu obiective inversate….sau cu obiective vechi ( diferite monturi ), adaptate digital.

O sa  scriu un articol separat despre cum putem obtine o imagine macro, cu ce mijloace si cum s-o facem in asa fel incat sa ne si iasa dar acum vreau sa va arat o imagine obtinuta cu un obiectiv vechi, adaptat digital, un Industar 61 L/Z, f/2.8, care este renumit pentru bokehul lui in forma de stea ( InduSTAR), la diafragme inchise.

Nu toate obiectivele Industar fac acest bokeh ci, din cate am citit, numai acesta. Eu mai am un pancake de 50mm care nu face asta.. Daca aveti vreunul acasa, inchideti diafragma pana la 5.6 sau mai mult si uitati-va in interior daca apare forma de stea. Daca da, atunci aceasta o sa apara si in zonele nefocusate ale imaginilor realizate cu el!

 

 

 

Leave a Reply