Excursie foto “Salina Slanic Prahova – Conacul Floresti – Castelul Iuliei Hasdeu”

January 28th, 2010 Florentina Posted in Excursii orasul.ro | 6 Comments »

Unica in tara si in Europa, prin dimensiuni, Salina este formata din 14 camere, in forma de trapez, avand o deschidere la baza de 32 de metri, la tava, de 10 metri si o inaltime de 45 de metri. Suprafata totala este de 78.000 metri patrati iar spatiul escavat este de 2,9 milioane metri cubi de sare.

Accesul în mina se realizeaza cu doua lifturi ce asigura transportul vizitatorilor pe verticala între subteran si suprafata. Diferenta de cota este de 208 metri, iar drumul este parcurs cu liftul în aproximativ 3 minute.  Aerajul: se face pe cale naturala, temperatura de 12 grade Celsius fiind constanta tot timpul anului iar compozitia aerului din mina este bogata in ioni de natriu cu efecte ameliorative si profilactice spectaculoase în toata gama deficientelor si maladiilor respiratorii. Sanatoriul amenajat aici are 50 de locuri si un tratament de doua saptamani este suficient pentru pacientii cu probleme pulmonare. De asemenea, in salina sunt amenajate locuri de joaca, un teren de sport, o sala cu mese de biliard si un bufet.

In 1907, Grigore Cantacuzino, politician influent si bogat al vremii, fost prim-ministru, incepea construirea unui palat care trebuia sa fie copia Trianonului de la Versailles.  Mai multe aici

Povestea castelului Iuliei Hasdeu. Vi-l recomand din inima, e un loc absolut deosebit. Aici, cateva imagini ale templului.

6 Responses to “Excursie foto “Salina Slanic Prahova – Conacul Floresti – Castelul Iuliei Hasdeu””

 1. Cum ai reusit sa obtii aceste “raze” la lumini? Arata ca niste stele unele dintre ele…

 2. Florentina Says:

  Ceau Anca. Am folosit un filtru star de la Cokin 😉

 3. Foarte frumos. O alta viziune mai buna asupra locatiei ar fi relativ greu de gasit. Felicitari!

 4. Florentina Says:

  Multumesc mult Cristi pentru trecere dar mai ales pentru aprecieri. Venind din partea ta, sunt onorata sa le primesc.

 5. Superbe fotografiile FELICITARI o adevarata profesionista

 6. Florentina Says:

  Multumesc!

Leave a Reply