Fumuri

October 30th, 2009 Florentina Posted in Diverse | 6 Comments »

Vine o vreme in care toti “pozarii” trec prin perioada asta de fumuri…Acum e perioada mea si va delectez cu primele incercari :D. Si pentru ca au existat intrebari referitoare la cum anume am realizat aceste poze, revin asupra acestui post si explic.

Am avut nevoie de un blitz off camera , un cablu de declansare off camera sau trigger radio, betisoare parfumate de camera, o lampa de birou cu care am luminat fumul si o bucata de material negru care sa poata fi folosit ca fundal.

Blitul se seteaza pe  manual la 1/8, 1/4 si se fac incercari.  Acesta se aseaza  la vreo 20-30 cm de betisor  in acelasi plan; se primde de el in lateral o bucata de hartie neagra sa nu se raspandeasca lumina in toate directiile si sa se piarda. Timp de expunere – maxim 1/200 ( speed sync la Canon 😀 ) si diafragma  f9- f11. Lampa de birou pusa si ea in acelasi plan in partea opusa blitului,  pentru luminarea fumului.  Eu n-am reusit cu focus automat sa prind fumul si am trecut pe manual.  Toate astea + putina cautare pe google dupa un tutorial de editare ==> ce se vede mai jos.

6 Responses to “Fumuri”

  1. Faină serie, foarte frumos lucrat!

  2. Multumesc mult pentru comentariu! Si tu ai niste poze absolut excelente! Multumesc!

  3. Uite că sunt şi macrouri bune!

    Bravo!

  4. Nu în post-ul ăsta trebuia să comentez, dar uite că şi astea sunt bune 🙂

  5. Iti multumesc mult pentru apreciere! Te mai astept!

  6. :P. Multumesc mult!

Leave a Reply